Ващиковський розповів про польську допомогу українцям

Ващиковський розповів про польську допомогу українцям

Укрінформ
Польща у себе приймає велику кількість людей з України, які, з огляду на російсько-українську війну й на економічні негаразди масово, прибувають туди.

Про це заявив глава польського зовнішньополітичного відомства Польщі Вітольд Ващиковський під час відкриття щорічної конференції “Варшавський діалог для демократії” за участю, зокрема, президента Всесвітнього конгресу кримських татар Рефата Чубарова, інформує кореспондент Укрінформу в Польщі.

“Нагадаю, що торік ми видали майже мільйон віз українцям. Це – половина віз, які видав українцям весь Євросоюз. Значна частина цих людей з огляду на економічні проблеми, спричинені російсько-українською війною, залишається в Польщі”, - заявив Ващиковський.

Чубаров під час свого виступу зазначив, що в умовах окупації Криму кримські татари потрапили під загрозою знищення.

“Ви можете забути про кримських татар, можете не знати де Крим, чи нехтувати інтересами України, але ви повинні усвідомлювати, що схожі виклики завтра можуть виникнути перед вашими суспільствами. Адже зараз минуле намагається прорватись у майбутнє”,- заявив Чубаров.

Під час відкриття конференції Ващиковський вручив щорічну нагороду “Pro Dignitate Humana” (Для людської гідності) польській лікарці-місіонеру Гелені Пиз, яка з 1989 року працює в центрі реабілітації для хворих на лепру в Індії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-