Шульц: Радикальні націоналісти - величезна небезпека для Європи

Шульц: Радикальні націоналісти - величезна небезпека для Європи

Укрінформ
Радикальні націоналістичні сили набувають все більшої ваги в Європі, що становить для континенту величезну небезпеку.

Про це заявив у своїй короткій прощальній промові на посаді президента Європарламенту Мартін Шульц, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН. Засідання органу, яке проходить у Страсбурзі, є останнім, на якому Шульц головує.

"Транснаціональна демократія сьогодні перебуває у великій небезпеці. Всюди на цьому континенті поширюються сили тих, хто розділяє нас, і ультранаціоналістів, які нацьковують людей одне на одного", - попередив Шульц, назвавши це "цивілізаційним викликом".

Він пообіцяв боротися з такими проявами ворожнечі й ненависті, на якій би посаді він надалі не працював.

У січні наступного року 60-річний політик залишить посаду президента ЄП, який очолював протягом п'яти років і депутатом якого був з 1994 року. Він визнав, що за цей час був для багатьох "незручним президентом". Тепер Шульц має намір зосередити свої зусилля на політиці внутрішній. У нього є дві альтернативи: очолити МЗС ФРН замість Франка-Вальтера Штайнмайєра, який, очевидно, стане в лютому президентом республіки, або балотуватися на посаду канцлера від Соціал-демократичний партії Німеччини, членом якої є. Втім, висунути його як кандидата повинна СДПН, для чого погодитися на це має голова партії Зігмар Габріель, який сам неодноразово заявляв про свої канцлерські амбіції.

Ім'я наступника Шульца в ЄП стане відоме 17 січня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-