Фінляндія хоче, щоб ЄС уклав міграційні угоди ще з трьома країнами

Фінляндія хоче, щоб ЄС уклав міграційні угоди ще з трьома країнами

Укрінформ
Фінляндія наполягатиме на тому, щоб Європейський Союз активізував зусилля у боротьбі з незаконною міграцією шляхом укладання угод з Іраком, Афганістаном та Сомалі.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Юха Сіпіля, інформує Reuters.

"Є підтримка такого підходу в цілому з боку інших держав-членів. Я збираюся запропонувати цю ідею (стосовно Іраку, Сомалі та Афганістану) на саміті", - сказав Сіпіля після брифінгу в парламенті.

Очікується, що європейські лідери на саміті в четвер серед іншого обговорять результати недавніх угод з п'ятьма африканськими країнами - Нігером, Нігерією, Малі, Сенегалом та Ефіопією.

Так, в обмін на фінансову підтримку, ЄС вимагає, щоб ці країни ввели більш жорсткі заходи прикордонного контролю та приймали назад нелегальних мігрантів.

За словами фінського прем'єра, новий підхід, здавалося, приносить позитивні результати і тому ЄС має поширити його і на інші країни.

У минулому році до Фінляндії прибули 32 500 шукачів притулку, більшість з них з Іраку. Їх кількість скоротилася до приблизно 5500 в цьому році після посилення міграційної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-