Протести в Бразилії: неспокійно вже в десяти штатах

Протести в Бразилії: неспокійно вже в десяти штатах

Укрінформ
Більш ніж у десяти штатах Бразилії демонстранти вступили в зіткнення з поліцією після того, як сенат країни прийняв спірну поправку до конституції, що дозволяє заморозити зростання державних витрат на 20 років.

У столиці країни Бразиліа учасники протестів підпалили автобус і пройшли маршем до офісів телеканалу Globo TV, який, на їхню думку, підтримує міру, повідомляє Бі-Бі-Сі.

У Сан-Паулу, самому населеному місті країни, учасники протестів напали на штаб-квартиру Федерації промисловості, що об'єднує великі підприємства регіону.

Закон накладає 20-річний мораторій на зростання держвидатків, які можна буде нарощувати лише на величину інфляції минулого року.

Опозиція стверджує, що міра найсильніше вдарить по найменш захищеним верствам населення та особливо негативно позначиться на ситуації з освітою та охороною здоров'я, які і без того серйозно недофінансовуються державою.

Для затвердження закону було необхідно набрати 49 сенаторських голосів. У підсумку "за" проголосували 53 людини, "проти" - 19.

Перевага виявився дещо менше, ніж очікувалf владf, однак це все одно велика перемога нового президента країни Мішеля Темера, який заступив на цю посаду 31 серпня. Обмежуючи зростання витрат, він сподівається вивести країну з найглибшої за останні десятиліття рецесії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-