Меркель і Олланд вимагають негайно надати допомогу населенню в Алеппо

Меркель і Олланд вимагають негайно надати допомогу населенню в Алеппо

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд зажадали від режиму Башара Асада і його помічників захистити населення Алеппо.

Про це, як повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині, вони заявили у Берліні, де у вівторок відбулися переговори двох лідерів.

«Ми не зупинимо наших зусиль, щоб змусити зрозуміти, особливо сирійський режим, але також Росію і Іран, що йдеться про людей, і що стан людей терміново потребує покращення», - заявила Меркель.

Вона назвала ситуацію катастрофічною і «такою, що розбиває усім серце». Глава німецького уряду нагадала, що ФРН і Франція намагаються донести те, що цивільне населення має бути захищене, що має бути негайно забезпечена гуманітарна і медична допомога, а ті, хто її надає, також мають бути захищені. 

Олланд, зі свого боку, зазначив, що Рада безпеки ООН, постійним членом якого є Франція, блокована через те, що «Росія явно використовує своє право вето». «У Сирії ми маємо неприйнятну гуманітарну ситуацію, в Алеппо знаходяться 120 тисяч заручників (іншого слова не підібрати), яких бомблять і піддають репресіям», - сказав французький президент.

У минулі вихідні Франція організувала конференцію, присвячену ситуації в Сирії.

Проблематика також обговорюватиметься на засіданні Ради ЄС у майбутній четвер у Брюсселі. Два лідери звірили годинники перед цією зустріччю і обговорили теми, які стоятимуть на порядку денному. Зокрема, як зазначила Меркель, мова піде про внутрішню і зовнішню безпеку, зокрема, про оборонну політику. Міністри оборони «висунули для цього цікаві і важливі пропозиції», яким у Брюсселі постараються «надати трохи більший імпульс».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-