У Німеччині сильніше каратимуть за фейки перед виборами

У Німеччині сильніше каратимуть за фейки перед виборами

Укрінформ
У Німеччині політики правлячої коаліції пропонують посилити покарання за умисне поширення фейкових новин через загрозу впливу їх на майбутні вибори у Бундестазі.

Думки деяких з них зібрала газета ZEIT, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Цілеспрямована дезінформація з метою дестабілізації держави має бути покараною», - вважає представник Християнсько-демократичного союзу (партія Меркель) Патрік Зенсбург.

Його однопартієць, голова парламентського комітету з внутрішніх справ Ансгар Хевелінг вважає виправданим посилення покарання, якщо йдеться про цілеспрямований характер кампанії. Він безпосередньо вказав на Москву, яка, за його переконанням, спробує вплинути на громадську думку перед виборами, які відбудуться восени 2017 року. «Росія зацікавлена в тому, щоб розколоти наше суспільство і посіяти невпевненість. Небезпека висока», - заявив політик.

В той же час глава фракції Соціал-демократичної партії Німеччини Томас Опперманн вважає, що для боротьби з поширенням вигаданих новин і конспірологічних теорій коаліція повинна «поступово звужувати правові рамки і домагатися жорсткіших покарань». За його переконанням, Facebook треба зобов'язати оперативно видаляти фейкові повідомлення і виставляти інформацію для спростування.

При цьому лідер партії Зігмар Габріель у своєму аккаунті в Twitter зажадав захисту від таких засобів, як «соціальні боти». У партії пропонують укласти угоду про невикористання в політичній боротьбі неперевірених і сумнівних відомостей.

В цілому у ФРН з великою стурбованістю сприйняли затвердження ЦРУ про те, що російські хакери могли сприяти перемозі Дональда Трампа на виборах президента США.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров в минулу п'ятницю на прес-конференції у рамках зустрічі ОБСЄ в Гамбурзі заявив з приводу звинувачень в спробах Москви дестабілізувати ситуацію у ФРН, що «вже і канцлер Меркель публічно коментувала цю маячню і назвала їх маячнею». Це його висловлювання викликало подив в Німеччині, оскільки нічого подібного канцлер не говорила.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-