Колишньому зятю Назарбаєва

Колишньому зятю Назарбаєва "допомогли" накласти на себе руки - судмедексперт

Укрінформ
Авторитетний німецький судмедексперт Бернд Брінкман дійшов висновку, що колишній зять президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва Рахат Алієв, судячи з усього, не наклав на себе руки, а був убитий у тюремній камері.

Про це заявив у Відні адвокат Манфред Айнедтер, повідомляє DW.

Зокрема, адвокат послався на висновок Брінкмана, в якому йдеться, що травми на тілі Алієва свідчать про те, що причиною його смерті стало "насильницьке задушення". Злочинець або злочинці з силою давили йому на груди, затискаючи ніс і рот, зазначається в документі.

Колишній заступник міністра внутрішніх справ Казахстану Рахат Алієв був знайдений повішеним у в'язниці Відня в лютому 2015 року. Його тіло знайшли наглядач і медсестра. Наприкінці лютого 2015 року прокуратура Австрії повідомила, що в крові Алієва виявлено заборонені речовини, а два експертні висновки констатували факт суїциду через повішення.

52-річний Алієв був знайдений мертвим за кілька годин до того, як мав виступити в суді із свідченнями. На батьківщині його звинуватили в створенні мафіозного угруповання, підготовці держперевороту і вбивстві і засудили до 40 років позбавлення волі. Проте Австрія відмовилася видати Алієва, обгрунтувавши це рішення неоднозначною ситуацією з правами людини в Казахстані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-