Держдеп розповів, як Росія не хоче домовлятися про перемир'я в Сирії

Держдеп розповів, як Росія не хоче домовлятися про перемир'я в Сирії

Укрінформ
Технічні консультації між США і Росією щодо ситуації в Сирії перебувають у глухому куті через відмову росіян і режиму Асада припинити атаки на східну частину Алеппо та надати можливість для гуманітарних поставок в постраждалі райони.

Про це заявив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Минулими вихідними представники США, Росії, ООН та інших міжнародних організацій нарешті зустрілися, щоб спробувати доопрацювати угоду з припинення бойових дій, яка відкрила би можливість для безпечного добровільного відходу цивільних і представників опозиції зі східної частини Алеппо, а також – і на цьому потрібно надалі зосереджуватись – для доставки гуманітарної допомоги", - констатував представник Держдепу.

Однак, продовжив він, замість того, щоб прийняти пропозицію США негайно припинити вогонь, "росіяни повідомили нам, що перемир'я не може бути розпочато протягом кількох днів, а це означає, що атаки режиму і його прихильників на Алеппо триватимуть, поки будь-яка угода не набуде чинності". З огляду на жахливий стан речей у Алеппо та повідомлення про триваючі атаки на цивільних і інфраструктуру, це було просто неприйнятним.

"Отже, ми глибоко розчаровані, втім не здивовані відсутністю прихильності росіян і режиму тому, що мало би стати гуманним рішенням у цій триваючій жорстокості", - підкреслив представник Державного департаменту США. Він зауважив, що в Вашингтоні "серйозно стурбовані за безпеку й благополуччя людей, які зараз залишаються в східному Алеппо".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-