Меркель закликає Туреччину розслідувати теракти в правовому полі

Меркель закликає Туреччину розслідувати теракти в правовому полі

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель висловила готовність допомогти Туреччині у боротьбі з тероризмом після подвійного теракту в Туреччині, але закликала провести розумне розслідування трагедії.

Про це глава уряду заявила в понеділок у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Розслідування жахливого теракту повинно бути проведено в рамках законності, у рамках пропорційності", - сказала Меркель.

Напередодні вона зателефонувала президенту Туреччини Реджепу Тайипу Ердогану та висловила співчуття, а також запропонувала медичну допомогу постраждалим і поглиблення міждержавного співробітництва у боротьбі з тероризмом.

Раніше Анкара звинуватила Німеччину в пособництві тероризму, в тому, що країна стала "притулком для терористів", що ФРН покриває курдських бойовиків і турецьких ліворадикалів, обвинувачених в організації терактів, а також прихильників проповідника Гюлена, на якого поклали відповідальність за невдалу спробу путчу влітку цього року. У Туреччині обурені тим, що Берлін дорікає їй в утисках прав журналістів, опозиціонерів і відході від демократичних принципів.

Після подвійного теракту в Стамбулі, кількість жертв якого досягла 44 осіб, заарештовано вже 118 курдських політиків. У Німеччині побоюються, що влада Туреччини скористається цією нагодою, щоб ще більше посилити тиск на курдів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-