Меркель не стала коментувати заяву Лаврова про кібератаки

Меркель не стала коментувати заяву Лаврова про кібератаки

Укрінформ
Канцлер Німеччини Ангела Меркель не має наміру коментувати заяви глави МЗС РФ Сергія Лаврова про нібито дану нею самою оцінку можливості кібератак з боку Росії. Раніше Лавров стверджував, що Меркель нібито назвала "маячнею" обвинувачення на адресу Москви в дестабілізації ситуації в Німеччині.

Про це в понеділок у Берліні заявила речниця уряду Ульріке Деммер, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Канцлер не повинна коментувати такі речі", - сказала Деммер.

При цьому вона нагадала журналістам заяву Меркель від 8 листопада на цю тему. Тоді голова уряду заявила: "Ми знаємо, що маємо справу сьогодні частково з сигналами з Росії, у тому числі з атаками в інтернеті, які мають російське походження, а також з повідомленнями, в яких нам доводиться стикатися частково з неправдивою інформацією... Можливо, це відіграватиме роль у виборчій кампанії".

Сергій Лавров минулої п'ятниці на прес-конференції в рамках зустрічі ОБСЄ у Гамбурзі заявив з приводу обвинувачень у спробах Москви дестабілізувати ситуацію у ФРН, що, на його думку, "вже і канцлер Меркель публічно коментувала цю маячню і назвала їх маячнею".

Це викликало здивування у німецькій пресі. Оскільки в Німеччині серйозно занепокоєні випадками кібератак, таких як крадіжка даних з сервера бундестагу навесні 2015 року і передача їх Wikileaks, випадками фейкових новин. "Ми дійсно спостерігаємо сьогодні дедалі частіше феномен дезінформації", - визнав представник МВС. При цьому в Берліні наголошують, що протиставляти контрпропаганду пропаганді не мають наміру, вважають це непродуктивним.

МЗС ФРН у свою чергу не має наміру відмовлятися від тісного співробітництва з Лавровим через його висловлювання. Лавров має дуже добрі і тісні відносини з міністром Штайнмайєром, для Берліна це має вирішальне значення - як люди можуть домовлятися за кулісами, сказав офіційний представник німецького зовнішньополітичного відомства Мартін Шефер. Він нагадав, що Лавров вже тривалий час очолює МЗС РФ, показав за цей час свою "готовність до досягнення компромісів", і німецький МЗС "звичайно продовжуватиме обговорювати з ним все, що турбує".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-