Снігова стихія в США: масовий блекаут, тисячі рейсів скасовані

Снігова стихія в США: масовий блекаут, тисячі рейсів скасовані

Укрінформ
Два потужних зимових циклони, що обрушилися на різні частини Сполучених Штатів, спричинили масове відключення електроенергії та паралізували транспортні сполучення всередині країни, в тому числі авіаперельоти.

Про це повідомляє в неділю американський телеканал NBC News.

"Близько 1345 авіарейсів були скасовані в неділю в аеропорту О'Хара в Чикаго, в той час як зимовий шторм обрушився на Середній Захід, продовживши свій шлях в напрямку сходу та загрожуючи великим снігом частині штату Огайо, де й так випало понад 90 см опадів", - йдеться в повідомленні.

У інших аеропортах середньо-західної частини США також скасовані всі польоти.

Високій рівень зимових опадів вже зараз спостерігається в Чикаго (до 30 см снігу). Місто продовжує перебувати в полоні снігового шторму та низьких температур.

"Цього року, безумовно, очікується найнижча температура повітря", - прокоментував ситуацію метеоролог на Weather Channel Келлі Касс.

Ще один зимовий циклон впродовж останніх днів накрив північно-західну частину території США, в районі узбережжя Тихого океану, викликавши відключення електроенергії в цілих регіонах.

За офіційною інформацією, лише в місті Портленд, штат Орегон, пожежно-рятувальні служби відреагували на 378 повідомлень про надзвичайні ситуації в п'ятницю ввечері, в суботу врятували близько 100 людей в засніженому поїзді, який став через відключення електроенергії.

При цьому метеорологи прогнозують поширення снігової стихії в штаті Нью-Йорк на сході країни, а також в штату Вашингтон, Орегон, Айдахо, Монтана, Колорадо, Юта і Вайомінг на заході та в центральній частині США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-