Формувати італійський уряд доручили дипломату

Формувати італійський уряд доручили дипломату

Укрінформ
Міністр закордонних справ Італії Паоло Джентильоне призначений новим прем'єр-міністром країни. Представник президента Серджіо Маттарелли повідомив, що президент доручив йому формування нового уряду після уходу у відставку Маттео Ренці.

Про це повідомляє ВВС.

Паоло Джентильоне, якому 62 роки, заявив, що усвідомлює необхідність термінового формування нового кабінету міністрів з метою стабілізації економічного становища в країні та зміцнення репутації Італії в очах її союзників.

У короткій промові після призначення Джентильоне заявив, що має намір працювати в рамках попередньої адміністрації, натякнувши, що він затвердить у складі майбутнього кілька кабінету міністрів, призначених Маттео Ренці.

Очікується, що вже в середу на наступному тижні питання про вотум довіри новому уряду буде обговорюватися в парламенті.

Опозиційні партії відкидають можливість участі в уряді національної єдності.

На референдумі тиждень тому більшість виборців відкинули програму конституційних реформ, яку пропонував Маттео Ренці, що призвело до його відставки.

Дві опозиційні партії, які виступали проти реформ - "Північна ліга", що виступають за вихід з ЄС, і популістський рух "П'ять зірок" - вимагають проведення дострокових загальних виборів.

Однак інші опозиційні партії не поділяють цієї позиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-