Штайнмайєр і Еро вимагають евакуації «Білих шоломів» з Алеппо

Штайнмайєр і Еро вимагають евакуації «Білих шоломів» з Алеппо

Укрінформ
Міністри закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр і Франції Жан-Марк Еро звернулися до режиму Асада та його прибічників з закликом дати можливість залишити Алеппо «Білим шоломам».

Про це йдеться в спільній заяві двох дипломатів з нагоди Міжнародного дня прав людини 10 грудня, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Ми вимагаємо від режиму і його прибічників забезпечити безпечну евакуацію тих членів «Білих шоломів», які хочуть піти», - йдеться в заяві.

Міністри підкреслюють, що мирні мешканці повинні мати можливість безперешкодно і безпечно залишити зону бойових дій, оскільки відповідно до міжнародного гуманітарного права, існують суворі юридичні зобов'язання щодо захисту цивільних осіб у збройному конфлікті.

Глави МЗС двох країн глибоко стурбовані повідомленнями про те, що цивільні особи, які беруть участь у цивільній обороні міста і цивільній адміністрації Східного Алеппо, при спробах залишити місто зазнають захоплень людьми режиму «і пов'язаних з ним елементів, у деяких випадках тортур і навіть убивств.

Члени таких організацій, як «Білі шоломи», яких Франція та Німеччина удостоїли цього року спільної премії у сфері прав людини, щодня віддають свої життя, щоб допомогти іншим врятуватися, йдеться в заяві. «Ми шануємо їх мужність і самовідданість», - підкреслили два міністри.

Штайнмайєр і Еро відзначили, що День прав людини є закликом до всіх відстоювати права сирійського народу.

На Заході кажуть, що волонтерська організації «Білі каски», також відома як «Сирійська цивільна оборона», з 2012 року врятувала життя понад 60 тисяч осіб, які постраждали від вибухів на території, контрольованій повстанцями. У Росії її вважають посібниками терористів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-