Лукашенко запропонував зібратися і виробити

Лукашенко запропонував зібратися і виробити "правила багатополярного світу"

Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко виступив з ініціативою організувати і прийняти в Мінську саміт лідерів Росії, США, Євросоюзу і Китаю для розробки правил поведінки в багатополярному світі.

Ідею «нового миротворчого процесу, аналогічного Гельсінкському», озвучив для учасників зустрічі міністрів закордонних справ Організації з безпеки і співробітництва в Європі, що відкрилася в четвер в Гамбурзі, глава МЗС республіки Володимир Макей, передає кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Назріла необхідність зустрічі лідерів Росії, США, ЄС, Китаю для відвертого обміну думками про причини кризи в міжнародних відносинах... Білорусь готова організувати відповідні зустрічі в Мінську», - сказав Макей.

У Мінську вважають, що в умовах, коли все виразнішою стає перспектива нової холодної війни, треба покласти початок осмислення «нових правил нині формованої багатополярності за безумовної поваги інтересів один одного». До процесу діалогу лідерів за необхідності можна підключити міжнародне експертне співтовариство, додав Макей.

Говорячи про Україну, білоруський міністр заявив про повну підтримку його країною діяльності тристоронньої контактної групи і спеціальної моніторингової місії організації в Донбасі. «Ми готові й надалі робити все, що в наших силах, щоб мир і спокій запанували на землі братньої України», - заявив Володимир Макей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-