Смоленська трагедія: польські прокурори підтвердили підміну тіл

Смоленська трагедія: польські прокурори підтвердили підміну тіл

Укрінформ
У Польщі під час ексгумацій жертв катастрофи виявили підміну тіл.

Інформацію, про яку написало видання Wpolityce.pl, фактично підтвердили у Національній прокуратурі Польщі, яка веде слідство, інформує власний кореспондент Укрінформу в РП.

“У зв’язку з інформацією у ЗМІ Національна прокуратура підтверджує, що існує висока вірогідність того, що під час здійснюваних упродовж останніх днів ексгумацій жертв Смоленської катастрофи у могилі однієї з ексгумованих осіб було тіло іншої жертви катастрофи. На це вказують результати досліджень”,- йдеться в заяві прокуратури. 

Інформується, що остаточно це буде підтверджено в результаті генетичних досліджень, про що вже поінформовано родину жертви катастрофи.

За неофіційною інформацією Wpolityce.pl, тіло іншої жертви трагедії виявлено після ексгумації в могилі колишнього голови Національного олімпійського комітету РП Пьотра Нуровського. При цьому зазначається, що йдеться про ціле тіло жертви, а не його окремі елементи.

Видання припускає, що тіло Нуровського може бути підмінено з жертвою, яка була в його могилі, або перебувати взагалі в іншій могилі.

Таким чином, видання наголошує, що ексгумація усіх без виключення жертв катастрофи, попри протести частини їхніх родичів, була виправданою. При цьому, воно зауважує, що якраз родичі Нуровського виступали проти проведення ексгумації.

Як повідомлялося, у червні Національна прокуратура розпорядилася провести ексгумацію тіл 83 жертв Смоленської катастрофи. Ще дев’ять тіл упродовж 2010-2015 років уже було ексгумовано, а чотири – кремовано. У цей період було виявлено два випадки підміни тіл жертв трагедії. У четвер у Кракові проведено дев’яту ексгумацію. Загалом, усі ексгумації має бути завершено до кінця наступного року.

У Національній прокуратурі Польщі раніше заявляли, що ексгумація і проведення судмедекспертизи є необхідним кроком через виявлені неточності під час проведення судмедекспертиз у Росії. Нинішнє дослідження тіл загиблих дасть змогу встановити, яких помилок припустилися під час попередньої судмедекспертизи у РФ. Судмедекспертиза має встановити причини смертей, механізм загибелі, а також реконструювати перебіг подій в останній фазі польоту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-