В Австралії доповнили список терористичних організацій

В Австралії доповнили список терористичних організацій

Укрінформ
Австралія оновила свій список терористичних організацій, доповнивши його осередками «Аль-Каїди» на Індійському субконтиненті та «Ісламської держави» у провінції Синай та в Лівії.

Крім того, продовжено перебування у списку «Аль-Каїди» на Аравійському півострові, вперше внесеної до переліку терористичних організацій в Австралії у листопаді 2010 року, передає прес-службу МЗС Австралії.

Повідомляється, що осередки «Аль-Каїди» на Індійському субконтиненті та на Аравійському півострові прагнуть просувати свою ідеологію у регіоні Південної Азії та Близького Сходу. «Ісламська держава» у провінції Синай взяла на себе відповідальність за вимушену посадку російського Metrojet (рейс 9268), а також за напад на сили безпеки у Єгипті. Осередок «Ісламської держави» у Лівії несе відповідальність за викрадення людей і терористичні акти у Північній Африці та в Лівії зокрема.

Окрім запровадження санкцій стосовно цих та інших терористичних організацій зі списку, уряд Австралії застосує також адресні фінансові санкції, відповідно до частини 4 Статуту ООН, проти лідера «Аль-Каїди» Асім Умара.

Згадані оновлення були зроблені у відповідності до рекомендацій силових структур та кримінального кодексу країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-