Болгарія і Афганістан підпишуть угоду про реадмісію мігрантів

Болгарія і Афганістан підпишуть угоду про реадмісію мігрантів

Укрінформ
Міністри закордонних справ Болгарії та Афганістану розпочнуть підготовку міжурядової Угоди про реадмісію афганських мігрантів, які тимчасово перебувають на території Болгарії.

Домовленість про це була досягнута під час телефонної розмови між прем'єр-міністром Болгарії у відставці Бойко Борисовим і афганським прем'єром Абдуллою Абдуллою, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Афганістану глава болгарського уряду подякував афганській стороні за сприяння у підготовці документів для афганських громадян, які тимчасово перебувають на території Болгарії і побажали повернутися на Батьківщину. Угода про реадмісію біженців створить правову основу для вирішення таких питань у майбутньому», - повідомили в прес-службі уряду Болгарії.

Прем'єр-міністр Бойко Борисов висловив стурбованість зростаючим міграційним потоком. У зв'язку з цим, глави урядів двох країн доручили міністрам закордонних справ приступити до розробки Угоди про реадмісію.

Глава уряду Афганістану також подякував болгарській стороні за виконання своєї місії болгарським військовим контингентом в Афганістані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-