Штайнмайєр нагородив Керрі німецьким хрестом

Штайнмайєр нагородив Керрі німецьким хрестом

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр нагородив держсекретаря США Джона Керрі найвищою нагородою країни - орденом «За заслуги перед Федеративною Республікою Німеччина» (німецьким хрестом).

Церемонія нагородження відбулася в понеділок у МЗС ФРН, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Берліні.

«Джон Керрі уособлює найкраще в Америці! Він щедрий, доброзичливий, має жвавість розуму і є наскрізь людиною політичної розсудливості!» - заявив Штайнмайєр в розлогій промові, в якій перерахував численні чесноти німецького дипломата і згадав історію.

Глава німецького МЗС назвав співпрацю між Берліном і Вашингтоном із зовнішньополітичних питань найтіснішою в історії, коли Держдеп очолював Керрі. При цьому він зробив послання «новому уряду обраного президента Трампа: ми хочемо сісти і поговорити, це важливо, це вкрай потрібно».

Нагадаємо, що Штайнмайер в ході передвиборної кампанії в США виступив з низкою гострих заяв і на адресу самої кампанії, і особисто Трампа.

Керрі в понеділок прибув до Берліна з прощальним візитом.

Керрі є 68-м держсекретарем США. Він займає цей пост з 2013 року і до кінця січня 2017 року (до вступу на посаду Дональда Трампа).

Ордена «За заслуги перед Федеративною Республікою Німеччина», створеного 1951 року першим президентом ФРН Теодором Хойсом, в різні роки були удостоєні видатні діячі політичної, економічної, культурної, соціальної, благодійної та духовної сфер життя. Серед них був і українець - боксер і політик Віталій Кличко.

Фото: picture-alliance/dpa/W. Kumm

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-