Меркель прокоментувала відставку прем'єра Італії

Меркель прокоментувала відставку прем'єра Італії

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель шкодує про намір прем'єр-міністра Італії Маттео Ренці піти у відставку.

Позицію канцлера в понеділок озвучив у Берліні її прес-секретар Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Канцлер дуже добре, довірливо працювала з Маттео Ренці і з жалем прийняла до відома рішення італійського прем'єр-міністра», - сказав Зайберт.

При цьому він запевнив, що у Німеччині з повагою ставляться до демократичного вибору італійських громадян, а також рішення їхнього прем'єра.

Коли в країні буде сформовано новий уряд, йому федеральний уряд також зробить пропозицію про співробітництво в дусі дружби і партнерства, додав представник Меркель, нагадавши, що німецька канцлер надавала підтримку курсу реформ в Італії в останні роки.

Водночас глава МЗС ФРН і кандидат в президенти Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив розчарування результатом італійського референдуму, сказавши, що «це точно не є позитивним внеском в один з найскладніших для Європи періодів».

У свою чергу міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле не бачить великих загроз для зони євро, незважаючи на негайну реакцію ринків на повідомлення про результати плебісциту. «Немає підстав говорити про кризу євро», - переконаний німецький політик. При цьому він вважає важливим якнайшвидше створити в Італії дієздатний уряд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-