Прем'єр-міністр Італії оголосив про свою відставку

Прем'єр-міністр Італії оголосив про свою відставку

Укрінформ
Прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці визнав поразку на референдумі щодо парламентської реформи та оголосив про свою відставку.

Про це повідомляє BBC.

Незважаючи на те, що підрахунок голосів ще не завершений, вже ясно, що більшість виборців проголосували проти реформ, сказав прем'єр, який заздалегідь обіцяв у разі такого результату голосування залишити свою посаду.

Ренці заявив, що за попереднім підрахунком "абсолютно ясно", що пропозиція про реформи провалилася. Взявши на себе повну відповідальність за поразку, він закликав табір опонентів, які закликали голосувати проти реформи, сформулювати свої пропозиції.

Потім прем'єр оголосив, що піде у відставку.

За оцінками експертів, склад і повноваження сенату, про які йшлося на референдумі, самі по собі не настільки важливі, але громадяни, незадоволені напливом мігрантів з Близького Сходу і економічною стагнацією, отримали можливість висловити невдоволення урядом.

Кампанію під гаслом "Скажи "Ні" очолили антиіммігрантська партія "Ліга Півночі" і популістський рух "П'ять зірок", що закликає слідом провести референдум на тему відмови від євро.

Фото: РІА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-