На виборах президента Австрії перемагає єврооптиміст

На виборах президента Австрії перемагає єврооптиміст

Укрінформ
За даними попереднього підрахунку результатів президентський виборів у Австрії, Александер Ван дер Беллен набирає більше 53 відсотків голосів. Його опонент правопопуліст Норберт Гофер вже визнав поразку.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"На виборах президента Австрії, що відбулися в неділю, 4 грудня, за даним попереднього підрахунку голосів перемагає колишній лідер Зелених Александер Ван дер Беллен. Його опонент Норберт Гофер вже визнав поразку та привітав Ван дер Беллена", - йдеться у повідомленні.

За даними попереднього підрахунку, проведеного інститутом SORA на замовлення телеканалу ORF, Ван дер Беллен здобуває 53,6 відсотка голосів проти 46,4 у представника Австрійської партії свободи правопопуліста Норберта Гофера. Перші результати голосування також показують, що Ван дер Беллен зміг дещо додати у підтримці порівняно з попереднім голосуванням. 

Як повідомлялося, перший тур президентських виборів відбувся у квітні 2016 року, й у ньому брали участь шестеро кандидатів. Гофер тоді переміг, набравши 36 відсотків голосів, Ван дер Беллен посів друге місце. За місяць відбувся другий тур, і тоді перемогу здобув Ван дер Беллен, випередивши Гофера на майже 31 тисячу голосів. Однак результати голосування були оскаржені через порушення й анульовані Конституційним судом Австрії.

Дані попереднього підрахунку враховують і прогноз результатів голосування поштою. Голоси поштою підрахують 5 грудня. У другому турі, результати якого скасували, прихильник ЄС Ван дер Беллен у голосуванні поштою набрав помітно більше голосів за свого опонента, що дозволило йому випередити Норберта Гофера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-