На виборах президента в Узбекистані завершилось голосування

На виборах президента в Узбекистані завершилось голосування

Укрінформ
В Узбекистані завершилось голосування на виборах президента країни. О 20:00 за місцевим часом були закриті всі виборчі дільниці.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як повідомила ЦВК Узбекистану, станом на 19:00 проголосувало понад 86% виборців (або понад 17 мільйонів).

Центрвиборчком заявив, що в ході голосування не було виявлено порушень, які б вплинули на результат, водночас «Радіо Озодлик», узбецька служба Радіо Свобода, повідомило, що порушення на деяких дільницях все ж фіксували. Серед таких порушень вказувалась агітація на дільницях представниками політичних партій і голосування однією особою за кількох інших.

На вибори до Узбекистану Організація з безпеки і співробітництва в Європі відправила своїх представників. Однак їхніх звітів щодо голосування поки немає. Жодні попередні вибори в Узбекистані не було визнано демократичним і справедливими представниками ОБСЄ.

Очікується, що переможцем виборів стане 59-річний Шавкат Мірзіяєв, який з 2003 року був прем’єр-міністром Узбекистану, а 8 вересня після смерті Іслама Карімова був оголошений виконувачем обов’язків президента. Це сталося всупереч конституційній нормі, за якою посаду мав тимчасово обійняти спікер верхньої палати парламенту. Мірзіяєв заявляв про намір у разі своєї перемоги значною мірою продовжити політичний курс попереднього президента. Серед інших кандидатів-суперників Мірзіяєва є провладні Хотамжон Кетмонов (Народно-демократична партія), Сарвар Отамуратов (Демократична партія) і Нарімон Умаров (Соціал-демократична партія «Адолат»).

Центральна виборча комісія Узбекистану заявила, що почне оголошувати перші результати виборів одразу після закриття виборчих дільниць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-