У Гані липове

У Гані липове "посольство США" десять років видавало легальні візи

Укрінформ
Влада в Гані викрила фальшиве "посольство США", яке, під керівництвом місцевих кримінальних кіл, протягом десяти років видавало діючі американські візи.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву Держдепартаменту США.

«Воно («посольство» – ред.) не керувалося урядом Сполучених Штатів, а натомість організованими кримінальними ганськими та турецькими угрупуваннями, а також ганським юристом, який спеціалізувався на імміграційному та кримінальному законодавстві», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що місцеві криміналітети «поселили» т.з. посольство у простору двоповерхову будівлю та навіть повісили в ньому портрет президента США Барака Обами.

Протягом десяти років діяльності «липове» посольство видавало діючі американські візи, підроблені ідентифікаційні документи, включаючи свідоцтва про народження, за які доводилося заплатити по 6 тис. доларів.

«Представники кримінальних кіл, які займалися цією діяльністю, давали хабарі місцевим посадовим особам, завдяки чому отримували сприяння та легальні бланки для документів», - зазначили в Держдепартаменті.

Водночас, у Держдепі не уточнили, яким чином злочинці отримували легальні візи та скільки людей в’їхали в Сполучені Штати за підробленими документами.

Окрім викриття фальшивого «американського посольства», влада виявила ще й таке ж фальшиве «голландське посольство». Втім, Нідерланди поки не надали офіційних коментарів у цій справі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-