Південна Корея: імпічмент президенту голосуватимуть 9 грудня

Південна Корея: імпічмент президенту голосуватимуть 9 грудня

Укрінформ
Опозиція в Південній Кореї досягла остаточної домовленості про проведення голосування по резолюції про імпічмент президентові Пак Кин Хе 9 грудня.

Про це повідомляє Всесвітнє корейське радіо. 

"Опозиційні Демократична партія Тобуро, Народна партія і Партія справедливості остаточно домовилися про проведення 9 грудня голосування за проектом імпічменту президентові", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що таким чином ці партії підтвердили позицію про підтримку імпічменту і відмову від пропозиції правлячих сил про те, щоб глава держави добровільно передчасно залишила свою посаду.

Проект резолюції про імпічмент, підготовлений за участю 171-го депутата від опозиції і незалежних, був ініційований 3 грудня. Для його ухвалення потрібна підтримка 200 з 300 депутатів Національних зборів.

Згідно із законом, після ініціювання проекту він має бути представлений на наступному пленарному засіданні Національних зборів, тобто вже 8 грудня. Потім 9 грудня, яке входить в обов'язковий термін від 24 до 72 годин, проводиться голосування.

При цьому в заяві трьох партій наголошується, що голосування щодо імпічменту відбудеться навіть у тому разі, якщо Пак Кин Хе офіційно оголосить про те, що вона йде зі своєї посади у квітні.

Як повідомлялося, сьогодні сотні тисяч демонстрантів зібралися в Сеулі, щоб вимагати відставки президента Пак Кин Хе.

Главу держави звинувачують у покровительстві своїй близькій подрузі Чхве Сун Сіль, підозрюваній у зловживанні дружніми зв'язками з президентом для примусу південнокорейських компаній до багатомільйонних пожертвувань на користь можливих благодійних організацій.

Крім того, Чхве обвинувачується у впливі на роботу уряду. Двох колишніх президентських помічників підозрюють у передачі їй секретної інформації. Опозиція стверджує, що Пак Кин Хе порушила конституцію країни, дозволивши своїй подрузі втручатися в справи державного управління. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-