Імпічмент президенту Південної Кореї вже внесли в парламент

Імпічмент президенту Південної Кореї вже внесли в парламент

Укрінформ
У Південній Кореї представники опозиційних партій в суботу внесли в парламент резолюцію про імпічмент президенту країни Пак Кин Хе.

Про це повідомляє DW.

"Документ підписали загалом понад 170 депутатів з 300. Голосування з цього питання може пройти 9 грудня", - йдеться в повідомленні.

Щоб відправити Пак Кин Хе у відставку, необхідна підтримка 200 з 300 депутатів Національних зборів. Це означає, що навіть якщо всі опозиційні та незалежні депутати проголосують за імпічмент, необхідні не менше 28 голосів членів правлячої партії "Сенурі".

Опозиція Південної Кореї має намір 3 грудня вивести сотні тисяч людей на вулиці Сеула з вимогою відставки президента. Органи правопорядку повідомляють, що кількість протестувальників може скласти близько 250 тисяч осіб.

Як повідомляв Укрінформ, раніше прокуратура Кореї звинуватила помічницю президента Чхве Сун Силь в тому, що вона незаконно змушувала великий бізнес вносити багатомільйонні пожертви у два пов'язаних з нею неурядових фонди. 20 листопада Чхве Сун Силь були пред'явлені офіційні звинувачення у зловживанні владою та перевищенні повноважень.

Згідно конституції, прокуратура не може висунути кримінальні звинувачення чинному президенту, оскільки вона має недоторканність, однак відомство заявило про причетність Пак Кин Хе до корупційного скандалу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-