Палата представників США обмежила Пентагон у співпраці з Москвою

Палата представників США обмежила Пентагон у співпраці з Москвою

Укрінформ
Палата представників Конгресу США ухвалила оборонний бюджет, обмежує співпрацю з Росією у військових питаннях.

За дане рішення проголосували 375 конгресменів, 34 висловилися проти, повідомляє "Новая газета".

Документ забороняє виділяти кошти на військове співробітництво з Росією, доки Конгресу не нададуть докази того, що Росія звільнила "окуповану територію України" і припинила "агресивні дії, які загрожують суверенітету і територіальній цілісності України і країн-членів НАТО".

Законопроект також забороняє Пентагону здійснювати будь-які дії, які можна тлумачити визнання російського суверенітету в Криму.

"Двостороннє військове співробітництво представляється необгрунтованим, доки Росія продовжує проявляти агресію і залякувати партнерів і союзників США в Європі", - йдеться у висновку профільного комітету палати у справах Збройних сил.

Для відновлення можливості співпраці з Пенагоном Росії слід виконувати умови мінських домовленостей і робити кроки для досягнення цілей, поставлених в них.

Напередодні палата представників США схвалила законопроект про створення спеціального комітету для боротьби з "таємним впливом Росії на інші країни та народи". Комітет повинен буде проводити зустрічі на регулярній основі, щороку звітувати перед Конгресом про виконану роботу, зокрема, повідомляти про спроби російської влади чинити вплив і про ключові ініціативи самого комітету. Бюджет розвідувальної спільноти США в 2017 році має скласти близько $70,3 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-