Конгрес Колумбії схвалив угоду з ФАРК

Конгрес Колумбії схвалив угоду з ФАРК

Укрінформ
Нижня палата конгресу Колумбії ратифікувала мирну угоду з повстанським угрупуванням "Революційні збройні сили Колумбії" (ФАРК).

Про це повідомляє ВВС.

За договір з ФАРК, який повинен покласти край війні, що тривала понад 50 років, проголосувало 130 депутатів. Проти ніхто не проголосував.

У середу мирний договір з ФАРК схвалив сенат країни.

Президент Колумбії Хуан Мануель Сантос і лідер ФАРК Родріго Лондоньо підписали другу мирну угоду 24 листопада.

Перша угода була укладена в кінці вересня. Після цього відбувся референдум, на якому велика частина жителів країни проголосувала проти мирної угоди.

Після схвалення угоди у ФАРК є шість місяців на те, щоб відмовитися від використання зброї та сформувати політичну партію, яка могла б брати участь у виборах 2018 року.

За досягнення перемир'я з ФАРК президент Колумбії отримав Нобелівську премію миру. Він обіцяв передати 975 тисяч доларів жертвам конфлікту з угрупованням.

Збройне крило комуністичної партії було створено в Колумбії в 1964 році. З тих пір в країні тривала громадянська війна. До 2002 року чисельність ФАРК досягала 200 тисяч чоловік, а рух контролювали третину країни. Мирні переговори почалися в 2012 році. До цього ФАРК зазнала ряд великих військових поразок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-