Пайфер застеріг Україну від виходу з Мінських угод

Пайфер застеріг Україну від виходу з Мінських угод

Укрінформ
Можливий вихід України з Мінських домовленостей зіграє на користь Росії, проти якої можуть послабити санкції, а Україна взагалі ризикує втратити підтримку Заходу.

Таку думку висловив екс-посол США в Україні, нині експерт Інституту Брукінгса з питань контролю над озброєнням, а також України і Росії Стівен Пайфер, передає Укрінформ.

"За опитуванням Інституту Горшеніна, 51% українців вважають, що Мінськ-2 шкодить Україні. Зрозуміло, оскільки Росія і сепаратисти не виконують його", - зауважив колишній посол США в Україні на своїй твітер-сторінці в середу.

Він підкреслив, що Україні не слід відмовлятися від Мінських домовленостей. У такому разі, на його переконання це "позбавить її підтримки Євросоюзу та ймовірно, призведе до послаблення санкцій проти Росії".

У цьому зв'язку Пайфер наголосив: "Немає іншого шляху для ведення переговорів", маючи на увазі продовження процесу в рамках формату Мінських домовленостей.

Стівен Пайфер звернув увагу на соціологічне опитування Інституту Горшеніна, проведене в березні нинішнього року, через те, що розмови в українському суспільстві про доцільність Мінська-2 продовжують мати місце.

У дослідженні, зокрема, йшлося: "Більше половини респондентів (51,6%) вважають, що Мінські угоди в тій чи іншій мірі не вигідні Україні. Менше однієї третини (28,2%) вважає їх корисними".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-