ЗМІ заявляють про витік інформації Європолу щодо терористичних розслідувань

ЗМІ заявляють про витік інформації Європолу щодо терористичних розслідувань

Укрінформ
Інформація щодо низки міжнародних розслідувань, пов'язаних із діяльністю терористичних груп, які проводяться європейським поліцейським управлінням "Європолом", випадково опинилася у відкритому доступі.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на нідерландську телевізійну програму Zembla.

"За інформацією програми, витік було спричинено діями колишнього співробітника, який, порушивши правила Європолу, взяв документи додому та зберіг їх на жосткий диск, приєднаний до інтернету", - пише видання.

Телевізійна програма Zembla процитувала заступника директора Європолу Віла Ван Гемерта, який підтвердив, що інцидент мав місце.

Як пише видання, Zembla не опублікувала документи, у яких, за твердженням, міститься інформація щодо 54 поліцейських розслідувань, у тому числі імена та телефонні номери підозрюваних.

За словами Ван Гемерта, імовірно, ніхто крім співробітників Zembla не бачив документів, однак виключити іншу версію не можливо.

Член Європейського парламенту від Нідерландів Софі ін'т Велд у Твіттері прокоментувала ситуацію, написавши: "Великий витік інформації. Закликатиму Єврокомісію та керівництво Європолу поінформувати Європарламент".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-