У канадському парламенті вимагають припинити кровопролиття в Алеппо

У канадському парламенті вимагають припинити кровопролиття в Алеппо

Укрінформ
Міжнародна спільнота має наполегливо працювати над тим, аби припинилося кровопролиття у сирійському Алеппо, від чого найбільше страждають мешканці міста.

Про це заявила співголова підкомітету із прав людини федерального парламенту Канади Шеріл Хардкасл, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз більше ніж будь-коли міжнародній спільноті необхідно спільно працювати над припиненням жахливих злочинів проти невинних цивільних у Алеппо та притягти їх організаторів до відповідальності", - сказала Хардкасл.

Її підтримав інший співголова комітету Девід Світ, на переконання якого, режим Асада виказує "повну зневагу до людського життя". "Своїм рішенням відмовитися від пропонованого припинення вогню, натомість зруйнувавши усі лікарні на сході Алеппо, режим Асада та його прибічники знову продемонстрували свою повну зневагу до людського життя. Для них контроль над територією має вищий пріоритет, ніж збереження людських, у тому числі незліченної кількості дитячих, життів", - наголосив Світ.

Глава підкомітету із прав людини федерального парламенту Канади Майкл Левіт, у свою чергу, заявляє, що обстріли лікувальних закладів сирійськими урядовими війська є злочином проти людяності.

"Навмисне руйнування урядом Сирії усіх госпіталів на сході Алеппо не лише є воєнним злочином, а й злочином проти людяності, за який режим Асада має понести відповідальність", - сказав Левіт.

Він закликав Канади та міжнародну спільноту "продовжувати зусилля із припинення жахливих страждань у Алеппо".

За інформацією ВООЗ, надання медичної допомоги жителям обложеної частини сирійського міста Алеппо наразі неможливе, оскільки всі лікарні розбомбило.

Фоо: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-