У Мосулі цивільних розстрілюють за відмову співпрацювати з бойовиками - ООН

У Мосулі цивільних розстрілюють за відмову співпрацювати з бойовиками - ООН

Укрінформ
Бойовики терористичної організації "Ісламська держава" (ІД) в іракському місті Мосул вбивають цивільних, які відмовляються співпрацювати з ними або намагаються втекти з міста.

Про це заявила у вівторок речниця ООН з питань прав людини Равіна Шамдасані, повідомляє DW.

"Згідно з повідомленнями, 11 листопада ІД застрелила 12 цивільних у районі Бакир на сході Мосула через відмову у розміщенні установок для запуску ракет на дахах їхніх будинків", - сказала Шамдасані.

За іншими даними, додала вона, 25 листопада бойовики ІД публічно розстріляли 27 цивільних у парку на півночі Мосула. А 22 листопада снайпер ІД застрелив семирічну дитину, яка тікала у напрямку позицій збройних сил Іраку, що оточили місто з наміром вибити з нього ісламістів.

Представниця ООН наголосила, що наведені дані отримані з різних джерел.

Крім того, як заявили в ООН, мешканці Мосула потерпають від браку продовольства. "Чим довше триватиме звільнення Мосула (іракською армією. - Ред.), тим скрутнішими будуть умови для цих сімей", - наголосила представниця ООН в Іраку Лісе Гранде.

Наразі іракська армія спільно з курдськими загонами оточила місто з північного, східного та південного напрямків. Із заходу місто блокують озброєні шиїтські формування, яких підтримує Іран і які минулого тижня відрізали шлях постачання до Мосула, який іде з контрольованої ісламістами території Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-