В Азербайджані каратимуть за образу президента в інтернеті

В Азербайджані каратимуть за образу президента в інтернеті

Укрінформ
В Азербайджані запроваджується кримінальна відповідальність за висловлювання в інтернеті, що ганьблять честь і гідність президента.

Ця стаття міститься у законопроекті «Про внесення змін до Кримінального кодексу Азербайджану», прийнятому на пленарному засіданні Міллі меджлісу у вівторок, повідомляє Trend

"Для осіб, які ганьблять та принижують честь і гідність президента Азербайджану в інтернет-ресурсах, передбачається штраф від 500 до 1000 манатів, або покарання до двох років виправних робіт, або позбавлення волі на такий самий термін", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в діючому варіанті кодексу штраф застосовується за ганьбу і приниження честі та гідності президента Азербайджану лише у ЗМІ та публічних виступах.

Крім того, за наклеп і образу під підставними іменами і у фальшивих профілях в інтернет-ресурсах передбачаються штрафи у сумі від 1000 до 1500 манатів, або залучення до громадських робіт на термін від 360 до 480 годин, або до виправних робіт терміном до двох років, або ж позбавлення волі строком до одного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-