Польща і Британія хочуть продовження санкцій проти Росії

Польща і Британія хочуть продовження санкцій проти Росії

Укрінформ
Санкції проти Росії необхідно продовжити до повного виконання нею Мінських домовленостей. Крім того, Москва повинна припинити бомбардування цивільного населення в Сирії.

Про це після польсько-британських міжурядових консультацій у Лондоні заявили глави британського і польського урядів Тереза Мей і Беата Шидло, інформує Gazetaprawna.pl.

“Ми говорили про те, наскільки важливою є співпраця між нашими країнами у справі України та Мінських домовленостей, а також про те, що санкції (проти Росії - ред.) потрібно продовжити, поки не буде виконано Мінські домовленості”, - заявила Мей.

За її словами, Росія збільшує свою активність, а тому у справі РФ потрібно співпрацювати між собою.

Мей наголосила, що бомбардування цивільного населення в Сирії необхідно негайно припинити.

“Потрібно здійснювати тиск на Росію, аби вона усвідомила, що бомбардування цивільного населення в Сирії є неприйнятним”, - підкреслила британський прем'єр.

У свою чергу Шидло наголосила, що Польща однозначно підтримує позицію Великої Британії і не погоджується на те, щоб санкції проти Росії було скасовано.

“Необхідно виконати Мінські домовленості. Ми аналізуємо дії Росії. Ми повинні бути сповнені рішучості і солідарні в ЄС у ставленні до Росії”, - констатувала польський прем'єр.

Вона додала, що Варшава хотіла б мати дружні відносини з Москвою, але Польща не може погодитися з тим, що Росія сьогодні, насамперед, є “агресором, країною, яка здійснила агресію в Україні”.

“Необхідно підтримати Українську державу, щоб вона залишилася у сфері впливу ЄС, а не Росії”, - констатувала польський прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-