Президент Болгарії хоче екстрадувати буйних мігрантів

Президент Болгарії хоче екстрадувати буйних мігрантів

Укрінформ
Новообраний президент Болгарії, генерал-майор у відставці Румен Радєв переконаний в необхідності вжиття термінових заходів щодо екстрадиції мігрантів, котрі влаштовують заворушення на території країни.

Так він прокоментував спалахнув двома днями раніше бунт в Центрі для мігрантів в місті Харманлі на півдні Болгарії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Необхідні термінові заходи щодо екстрадиції бунтівних мігрантів», - заявив Радєв.

Торкнувшись самих заворушень у центрі для мігрантів в місті Харманлі, новообраний глава Болгарії підкреслив, що «причини того, що сталося, ще належить проаналізувати, щоб з'ясувати, наскільки своєчасно були проінформовані про бунт правоохоронні органи, і наскільки ефективною була робота самого персоналу центру».

Як повідомлялося, двома днями раніше в Реєстраційно-приймальному центрі для мігрантів в місті Харманлі спалахнув бунт. Біженці вимагали зробити центр відкритого типу, а також наполягали на відкритті кордону з Сербією.

В результаті зіткнень між мігрантами і правоохоронними органами 20 поліцейських отримали травми різного ступеня тяжкості. Близько 400 мігрантів були арештовані.

Як повідомив прем'єр-міністр Болгарії у відставці Бойко Борисов, затриманий і ініціатор заворушень, один з представників радикального ісламу, раніше висланий з Німеччини за торгівлю наркотиками.

Фото: E-BURGAS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-