МЗС Канади: Збільшення ролі жінок – ключове для підтримання миру

МЗС Канади: Збільшення ролі жінок – ключове для підтримання миру

Укрінформ
Збільшення ролі жінок у суспільствах є критично необхідним для досягнення миру та процвітання.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це із нагоди Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насилля над жінками заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон

«Канада переконана, що впливові жінки та дівчата – є ключовою запорукою для створення мирних, процвітаючих та інклюзивних громад», - сказав Діон.

За його словами, саме це переконання рухає діями Канади на міжнародній арені. «Канада робить суттєвий внесок до досягнення гендерної рівності, захисту та пропагування дотримання прав людини жінок та дівчат по всьому світу, особливо у нестабільних конфліктних регіонах», - наголосив міністр.

Він додав, що постійний страх зазнати насилля позбавляє жінок можливості сповна втілити свій потенціал. «За відсутності насилля жінки та дівчата здоровіші, краще освічені, більше заробляють та ліпше здатні зробити внесок до своїх громад та родин. Вони мають вищі шанси досягти успіху та із заслуженою гідністю рухатися до втілення власних мрій», - підсумував Діон.

Нагадаємо: згідно із підрахунками структури ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок, насилля над жінками щороку призводить до значних людських та економічних втрат. Зокрема щороку внаслідок цього світова економіка втрачає 1.5 млрд дол, що приблизно дорівнює всьому ВВП Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-