Канада обіцяє підтримку країнам Африки

Канада обіцяє підтримку країнам Африки

Укрінформ
Канада допоможе африканським країнам досягти стабільності та благополуччя.

Про це після завершення візиту до Ліберії заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає кореспондент Укрінформу.

«Без стабільності люди не можуть процвітати, а розвиток не може закріпитися. У процесі збільшення залученості Канади до міжнародних справ, африканці можуть розраховувати на непохитну підтримку Канадою їх намагань досягти більш мирного, безпечнішого та процвітаючого континенту», - сказав Трюдо.

У офісі прем’єра додали, що Джастін Трюдо зустрівся із президентом Ліберії Еленою Джонсон Сірлеаф та обговорив із нею питання спільного інтересу, серед яких: «мир та безпека, гендерна рівність та економічне зростання, яке піде на користь усім ліберійцям, особливо молоді».

Під час візиту глава уряду Канади також оголосив про виділення 12,5 млн дол на кілька проектів, направлених на підтримку демократії, миру, стабільності, інклюзивності та гендерної рівності у Африці.

Нагадаємо: чинний президент Ліберії Елена Джонсон Сірлеаф стала першою жінкою, обраною главою африканської держави. У 2011 році на пару із двома іншим лауреатами вона отримала Нобелівську премію за ненасильницьку боротьбу за безпеку жінок та їх право сповна брати участь у миротворчості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-