Археологи знайшли в Єгипті стародавнє місто віком понад 7 тисяч років

Археологи знайшли в Єгипті стародавнє місто віком понад 7 тисяч років

Укрінформ
Археологи в Єгипті розкопали стародавнє місто, вік якого оцінюється більш ніж у 7 тисяч років.

На місці розкопок виявлено будівлі, інструменти, побутова та кухонна начиння, а також величезні гробниці, повідомляє BBC.

"Місто розташовувався біля берегів Нілу, поблизу храму фараона Мережі I в Абідосі. За словами експертів, розмір 15 виявлених у цьому місці гробниць вказує на високий соціальний статус тих, хто був у них похований", - йдеться у повідомленні.

Як вважають, в місті проживали високопоставлені чиновники і будівельники гробниць. Період його розквіту припадав на ранні епохи в історії Стародавнього Єгипту.

Експерти висловлюють надію, що виявлення найдавнішого міста зможе дати імпульс до відновлення туристичної індустрії Єгипту, що знаходиться в занепаді з часу повалення президента Хосні Мубарака в 2011 році та наступного періоду політичної нестабільності і потрясінь.

Археологи, що працюють на розкопках стародавнього міста, вже зробили ряд цікавих знахідок, включаючи збереглися будинки, уламки посуду і різні інструменти, виготовлені з металу і каменю.

Однак, як зазначає оглядач Бі-бі-сі Алан Джонстон, найбільш значним стало виявлення величезних усипальниць. Деякі з них перевищують за розмірами навіть гробниці фараонів, розташовані неподалік.

Як вважають, історія міста сягає 5316 році до нашої ери.

По всій імовірності, жителі міста були зайняті в будівництві гробниць правителів у прилеглому священному місті Абідосі, де розташовувалося безліч храмів. Абідос служив столицею в ранній період історії Єгипетського царства.

Як зазначає кореспондент Бі-бі-сі, виявлення цього міста стало хвилюючим звісткою, причому не тільки для археологів сьогоднішнього Єгипту.

Його відкриття співпало за часом із зусиллями єгипетської влади, спрямованими на пожвавлення туристичної галузі, надзвичайно важливої для економіки країни, але такої, що переживає серйозний занепад внаслідок політичних негараздів і нападів ісламістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-