Пілоти Lufthansa страйкуватимуть і в п'ятницю

Пілоти Lufthansa страйкуватимуть і в п'ятницю

Укрінформ
Страйк пілотів Lufthansa, від якого вже постраждали десятки тисяч пасажирів, продовжиться і в п'ятницю: цього дня льотчики припинять обслуговування рейсів на короткі відстані.

Про це повідомляє DW.

"Після того, як нинішній страйк майже повністю паралізував авіасполучення на літаках Lufthansa, у п'ятницю припиниться обслуговування рейсів на короткі відстані з вильотом з території Німеччини", - повідомила профспілка пілотів Cockpit увечері в середу, 23 листопада.

Пілоти Lufthansa страйкують з раннього ранку 23 листопада. Вони не мають наміру виходити на роботу і в четвер. На 24 листопада Lufthansa скасувала 912 рейсів, у тому числі 82 міжконтинентальних. У середу було скасовано 876 рейсів. За оцінками дирекції авіакомпанії, за два дні від страйку постраждають близько 215 тисяч пасажирів.

Профспілка пілотів поклала відповідальність за ситуацію, що склалася, на дирекцію, яка, за її словами, "не демонструє жодної готовності до компромісу і не надала жодної пропозиції, яка заслуговує на розгляд".

Водночас дирекція Lufthansa закликала Cockpit погодитися на залучення третейського арбітражу для врегулювання трудового конфлікту. Директор відділу кадрів Беттіна Фолькенс зазначила, що "вимога Cockpit про підвищення зарплати пілотів більш ніж на 20 відсотків значно перевищує те, що отримали інші категорії персоналу".

Як раніше повідомлялось, аеропорт «Бориспіль» скасував чотири рейси через страйк пілотів Lufthansa.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-