У США розпочалися свята до Дня подяки

У США розпочалися свята до Дня подяки

Укрінформ
Президент США Барак Обама вже за старою традицією востаннє на своїй посаді "помилував" обох індичок на спеціальній церемонії в Рожевому саду Білого дому, розпочавши таким чином низку святкових заходів, приурочених до національного Дня подяки.

Церемонія відбулася в середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"День подяки є нагадуванням про коріння нашої національної сили", - заявив Обама під час церемонії помилування індичок. Він підкреслив, що хоча американці не пов'язані однією расою чи релігією, вони всі об'єднані спільним кредо – "усі ми створені рівними".

День подяки американці святкують щорічно в четвертий четвер листопада. Його історія починається з 1621 року, коли перші пілігрими з Плімутської колонії зібрали перший врожай після голодної зими в Новому Світі. Колоністи, які вижили завдяки допомозі індіанців, влаштували для себе і для них триденне святкування з молебнями подяки й бенкетом. Втім як національне свято День подяки вперше почало відзначатися за часів президента Джорджа Вашингтона – 26 листопада 1789 року.

Індичка є основною стравою американців до Дня подяки. Традиція помилування цих птахів президентом США напередодні свята бере свій початок у 1947 році. Главі держави дають на розгляд дві кандидатури птахів, одну з яких потрібно помилувати.

Тим не менше, президент Обама на прохання своїх двох дочок дарує життя обом індичкам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-