Патріотичний фронт Болгарії готовий сформувати новий уряд

Патріотичний фронт Болгарії готовий сформувати новий уряд

Укрінформ
Патріотичний фронт Болгарії, до складу якого входять рух «Національний фронт за порятунок Болгарії» і партія «Болгарський національний рух», виявив готовність сформувати новий уряд після відставки Кабінету міністрів під керівництвом Бойко Борисова.

Про це стало відомо після консультацій керівників Патріотичного фронту з президентом Росеном Плевнелієвим, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми готові прийняти мандат на формування нового уряду, якщо президент вручить нам цей мандат. У об'єднаних патріотів у парламенті є необхідна більшість (близько 130 мандатів) для затвердження нового уряду, так що про кризу говорити поки рано», - повідомив один з керівників Патріотичного фронту Валерій Сімеонов.

При цьому він поклав всю відповідальність за ситуацію в країні на екс-главу уряду Бойка Борисова.

Сам екс-прем'єр Болгарії Борисов заявив, що в цьому зв'язку, що депутати від партії ГЕРБ («Громадяни за європейський розвиток Болгарії») не будуть голосувати за новий склад уряду, оскільки патріоти і соціалісти підтримали Румена Радєва на президентських виборах.

Нагадаємо: Бойко Борисов подав у відставку з посади прем'єра після того, як на президентських виборах перемогу здобув підтримуваний Болгарською соціалістичною партією генерал-майор у відставці Румен Радев.

Після відставки уряду президент Росен Плевнелієв почав консультації з парламентськими партіями щодо формування нового складу Кабінету міністрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-