Ващиковський переконаний, що Трамп не піде на «перезавантаження» з РФ

Ващиковський переконаний, що Трамп не піде на «перезавантаження» з РФ

Укрінформ
Новообраний президент США Дональд Трамп у відносинах з Росією не може погодитися на відкрите втручання Росії у ситуацію на сході України. Він не погодиться і на політику "перезавантаження".

Таку думку в інтерв’ю Onet.pl висловив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський.

"Трамп нічого значного не досягне, якщо сидітиме тихо у цій справі (анексії Криму й агресії на сході України – ред.). Думаю, що кордон зараз проходить в іншому місці – відкрите втручання Росії на сході України принесло б ефект доміно. Американці на це не погодяться, й остання розмова Трампа з Порошенком є свідченням цього", - заявив Ващиковський.

Він зазначив, що з боку Трампа буде якась спроба співпраці з Росією, наприклад у боротьбі з "Ісламською державою" чи у справі Сирії. "Але не думаю, аби наша частина Європи стала жертвою цього торгу",- заявив Ващиковський.

За його словами, попередній досвід "перезавантаження" з РФ був негативним для США, і його критикували республіканці.

"Не бачу великого прагнення знову зробити ставку на перезавантаження", - заявив польський міністр.

Ващиковський зазначив, що агресивні дії Росії в Україні й участь РФ у бойових діях в Сирії також можуть бути наслідком помилкової політики "перезавантаження" чинного глави Білого дому Барака Обами або переконання Путіна, що президент США є "слабким" – не реагуватиме на агресивні дії РФ і не наважиться їх зупинити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-