У Пентагоні кажуть, що НАТО не шукає конфлікту з Росією

У Пентагоні кажуть, що НАТО не шукає конфлікту з Росією

Укрінформ
Організація Північноатлантичного договору (НАТО) не прагне до конфлікту з Росією.

Про це заявила офіційний представник Міністерства оборони США, полковник сухопутних військ Мішель Балданза, передає ТАСС.

Представник Пентагону повідомила про це, коментуючи слова президента Росії Володимира Путіна про те, що РФ змушена буде вживати заходів у відповідь на погрози з боку альянсу.

"Ми бачили повідомлення в пресі щодо коментарів президента Путіна. Щоб бути абсолютно ясною: як заявляють і міністр (оборони США Ештон) Картер, і генеральний секретар НАТО (Йенс) Столтенберг, ми не шукаємо конфлікту з Росією", – сказала Балданза.

При цьому представник Пентагону зазначила, що союзні розгортання нових сил і засобів на східному фланзі НАТО є "оборонними за своєю природою", і що недавні дії і політика Росії дестабілізують регіональну ситуацію в сфері безпеки.

"Ми закликаємо Москву вести себе як відповідальний партнер і сумлінним чином брати участь у роботі міжнародних інститутів", – додала Балданза.

Нагадаємо: напередодні Росія розгорнула ракети Бастіон під Калінінградом. У НАТО заявили, що таким чином РФ демонструє свою "агресивну військову позицію".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-