Обама востаннє вручив Президентську медаль Свободи

Обама востаннє вручив Президентську медаль Свободи

Укрінформ
Президент США Барак Обама у вівторок провів церемонію вручення найвищої нагороди для цивільних – Президентської медалі Свободи – митцям, спортивним діячам, ученим і благодійникам.

Усього нагороди отримали 21 видатна особа, передає Укрінформ.

"Кожний на цій сцені зворушив мене глибоко й особисто. Це люди, які допомогли мені стати тим, хто я є, та задуматися над моїм президентством", - цитує американського лідера The New York Times.

Серед тих, хто отримав у вівторок нагороди – актори Роберт Де Ніро, Том Хенкс, Роберт Редфорд, Сіселі Тайсон, телеведуча Елен Дедженерес, видатні баскетболісти Майкл Джордан і Абдул-Джаббар, музиканти Брюс Спрінгстін і Дайана Росс, філантропи Білл і Мелінда Гейтс та багато інших.

Нагадаємо: президентська медаль Свободи (Presidential Medal of Freedom) започаткована указом президента Гаррі Трумена в 1945 році для нагородження цивільних осіб за заслуги під час Другої світової війни. Після завершення війни вона залишила свою цінність та зараз присуджується людям за особливо значимий внесок у просування національних інтересів США та американську культуру, а також за інші досягнення. За цей час медалі були удостоєні відомі американці, а також іноземні діячі, наприклад прем'єр-міністр Великобританії Маргарет Тетчер, президент Польщі Лех Валенса та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-