У Росії на пам’ятник жертвам репресій нанесли портрет Сталіна

У Росії на пам’ятник жертвам репресій нанесли портрет Сталіна

Укрінформ
На пам'ятнику жертвам політичних репресій у Томську вандали червоною фарбою нанесли трафаретний портрет Сталіна.

Про це повідомляє Томський меморіальний музей «Слідча в'язниця НКВД».

«Сьогодні, 21 листопада, на зворотному боці каменю Скорботи - пам'ятника жертвам політичних репресій - співробітники Меморіального музею виявили трафаретне зображення Сталіна. Ким і в який час було здійснено цей акт вандалізму, поки що невідомо. Чим керувалися ці невідомі особи, розміщуючи профіль «вождя народів», безпосередньо винного у загибелі мільйонів своїх співгромадян ніде окрім, як на пам'ятнику жертвам політичного терору, теж доки не зрозуміло», - повідомив керівник музею Василь Ханевич.

Як відзначили в регіональному відділенні «Меморіалу», цей пам'ятник вже неодноразово піддавався оскверненню, востаннє це було зроблено 12 вересня 2015 року, тоді досі не встановленими особами на пам'ятнику жовтою фарбою було написано слово «Сталін».

Влітку минулого року невідомі розгромили в Томську Сквер пам'яті жертв політичних репресій. Там були перекинуті і зламані лавки, розбиті ліхтарі. На меморіальному камені було видно сліди від гасіння сигарет, розбиті облицювальні плитки постаменту, розбита плитка арки каменю Скорботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-