Європейські антикорупціонери занепокоєні корупцією в Росії

Європейські антикорупціонери занепокоєні корупцією в Росії

Укрінформ
Група країн по боротьбі з корупцією (GRECO) назвала "значним кроком назад" недавню реформу антикорупційних положень Кримінального кодексу РФ.

Як йдеться в новому звіті GRECO, зміни в положення про хабарництво у публічному секторі "не включають усі різні форми корупційної поведінки і не охоплюють однозначно всі неправомірні переваги", у тому числі нематеріальні, повідомляє BBC.

Крім того, поправки не вводять окремі положення про торгівлю впливом, як передбачалося попереднім проектом, наголошується в доповіді.

За даними GRECO, "РФ задовільно виконала 11 з 21 рекомендацій оціночного звіту. Десять інших рекомендацій виконано частково", - йдеться у звіті.

Єдина сфера, в якій досягнутий значний прогрес - це посилення відповідальності за підкуп, а саме - запровадження концепції сторонніх вигодонабувачів в положеннях про підкуп.

GRECO відзначає, що антикорупційні реформи у Росії мають незавершений характер і повинні бути продовжені.

Groupe d États contre la corruption (GRECO) - міжнародна організація, створена Радою Європи в 1999 році, що основною своєю метою називає допомога країнам-учасницям у боротьбі з корупцією. У неї входять більшість країн Європи, а також США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-