Політолог: Наявність нітратів» у фруктах залежить від того, хто в Молдові президент

Політолог: Наявність нітратів» у фруктах залежить від того, хто в Молдові президент

Укрінформ
Молдавський політичний аналітик Ігор Боцан вважає, що запроваджене раніше Росією ембарго на постачання молдавської плодоовочевої продукції (нібито через наявність у ній нітратів) має виключно політичне підґрунтя.

Таку думку він висловив в ході публічних дебатів на тему «Виборчі технології та електоральні технології: уроки президентських виборів в Молдові», передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Коли Росія ввела ембарго на постачання молдавської плодоовочевої продукції, мотивувала це рішення наявністю нітратів у цій продукції. Зараз наявність цих нітратів, очевидно, залежить від того, хто в Молдові президент. Розумію, що це політична гра, але є певні червоні риски, переходити які не рекомендується», - зазначив Боцан.

Аналітик підкреслив при цьому, що проголосували за Ігоря Додона виборці з часом будуть розчаровані, бо на посту президента Додону не вдасться реалізувати більшість своїх обіцянок виключно з-за обмежених конституційних повноважень глави держави.

«Перемога на виборах будь-якою ціною – це дуже небезпечна річ», - підсумував експерт.

Нагадаємо, одним з головних передвиборних посилів новообраного президента Молдови Ігоря Додона стало відновлення стратегічних відносин з Росією при збереженні відносин з Євросоюзом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-