У Гагаузській автономії на півдні Молдови пройдуть вибори до місцевого парламенту

У Гагаузській автономії на півдні Молдови пройдуть вибори до місцевого парламенту

Укрінформ
У неділю, 20 листопада, на півдні Молдови пройдуть вибори в Народне зібрання (місцевий парламент) Гагаузського автономно-територіального утворення.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Більше 120 тисяч бюлетенів для голосування на виборах в Народне зібрання Гагаузії, які пройдуть в неділю, 20 листопада, вже доставлені на виборчі дільниці. Доставка бюлетенів здійснювалася під наглядом членів ЦВК і співробітників Служби інформації і безпеки», - повідомили в Центрвиборчкомі Гагаузії.

Для організації процесу голосування було утворено 66 виборчих дільниць.

За даними Центрвиборчкому Гагаузії, на 35 місць в Народному зібранні претендують 126 незалежних кандидатів і представників політичних партій.

Гагаузське автономно-територіальне утворення (офіційна назва Гагауз-Ери) була створена на півдні Молдови в 1994 році після прийняття парламентом Молдови закону про особливий статус регіону. До складу автономії входять три райони - Вулканештський, Чадир-Лунгзський і Комратський. Населення автономії - більше 150 тисяч осіб, переважно гагаузи - народність тюркського походження, що сповідує православ'я.

Автономія має власний парламент, а керівник Гагаузії - башкан - є членом уряду Молдови. Нині башканом Гагаузії є Ірина Влах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-