РФ направила Швейцарії ноту через підняття винищувачів до борту «Росія»

РФ направила Швейцарії ноту через підняття винищувачів до борту «Росія»

Укрінформ
Посольство РФ у Швейцарії направило до МЗС цієї країни ноту, в якій висловило здивування і попросило роз'яснень у зв'язку зі зближенням ВПС Швейцарії з російським спецбортом.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Ми направили ноту, в якій попросили роз'яснень і висловили здивування у зв'язку з цим інцидентом, просили виключити це у майбутньому", - сказали в посольстві РФ у Швейцарії.

Минулої п'ятниці літаки швейцарських ВПС деякий час на близькій відстані супроводжували літак спеціального льотного загону "Росія", що прямував із Москви до Перу, передав кореспондент "Інтерфаксу", який знаходився на борту Іл-96 СЛЗ "Росія".

На борту літака знаходилися російські журналісти, а також деякі члени делегації, які супроводжуватимуть президента РФ Володимира Путіна на саміті АТЕС у Лімі.

Винищувачі завершили супровід літака після того, як він покинув повітряний простір Швейцарії.

Як повідомляє Комерсант, командир повітряного судна пояснив, що «практика супроводу спеціальних рейсів у повітряному просторі Швейцарії існує давно і не унікальна».

Сьогодні вранці літак з російською делегацією дорогою на саміт АТЕС зламався у Лісабоні. У лайнера не запустився двигун, у зв'язку з чим частина російської делегації вилетить до столиці Перу Ліми спрямованим із Москви резервним бортом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-