Третина росіян вважають, що преса їх дурить

Третина росіян вважають, що преса їх дурить

Опитування
Укрінформ
Росіяни дедалі менше вірять, що телебачення і традиційні ЗМІ надають об'єктивну інформацію про події, що відбуваються, у повному обсязі.

Такі результати дослідження "Левада-центру", повідомляє "Інтерфакс".

"Як показало опитування, у 47% росіян при перегляді телепередач, прослухуванні радіо, читанні газет "складається враження, що їм щось недоговорюють, не дають повної інформації про те, що відбувається" (у 43% такого відчуття немає)", - йдеться у повідомленні.

Згідно з даними дослідження, схоже росіяни відповідають і на питання, чи є у них відчуття, що ЗМІ "відволікають від справді важливих подій і тим самим фокусують увагу на якихось другорядних сюжетах": 44% дали позитивну відповідь, 43% - негативну.

При цьому інформації про події в РФ, яку поширюють основні канали телебачення, так чи інакше довіряють 90%, не довіряють - 7% респондентів. Довіра до аналогічної інформації з інтернету нижча - 73% проти 10% тих, що не довіряють і 18% утрималися з відповіддю.

У тому, що преса "обманює їх, дає свідомо неправдиву інформацію", переконані 35% росіян, 49% респондентів так не думають.

При цьому, за даними опитування, кожен другий росіянин сумнівається, що в майбутньому інтернет зможе замінити газети, радіо і телебачення, проте третина (31%) впевнена у зворотному.

Водночас майже дві третини росіян (60%) вважають необхідною цензуру в інтернеті, проти цього висловилися 25% респондентів. На думку третини опитаних (32%), заборона на доступ до тих чи інших сайтів може використовуватися для обмеження діяльності громадських активістів, обмежувати громадянські права і свободи. Протилежної думки дотримуються 44% росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-