Протести в Чилі закінчилися сутичками

Протести в Чилі закінчилися сутичками

Укрінформ
У Чилі акція протесту державних службовців, яка проходила біля президентського палацу, закінчилася зіткненнями з поліцією.

Як повідомляє газета La Tercera з посиланням на заступника міністра внутрішніх справ Махмуда Алеуйя, постраждали дві людини.

"Тільки три людини затримані, постраждали дві людини. Затримані будуть передані в розпорядження прокуратури", - йдеться в повідомленні.

Розпочата мирно акція протесту, в якій взяли участь 6 тис. осіб, переросла в безлади, коли група маніфестантів спробувала прорватися через огорожу навколо президентського палацу. Правоохоронці у відповідь застосували водомети і сльозогінний газ. В цілях безпеки вхід в президентський палац був закритий на 1,5 години.

Присутні протестували проти схваленого парламентом Чилі законопроекту про підвищення зарплат в державному секторі на 3,2%, в той час як профспілки вимагали надбавку як мінімум у 4%.

Як раніше повідомлялося, п'ять осіб було поранено під час стрілянини в центрі Сіетла, де тривала акція протесту проти обрання Дональда Трампа президентом.

Фото: cryptome.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-